29 juli 2010

Adidas ObyO Superstar Kazuki x Luker by Neighborhood just in...

Starkt förstasläpp på höstens kollektion från Adidas premiumlinje ObyO (Originals by Originals). Japanska hypedesignern Kazuki Kuraishi har tillsammans med Luker från Neighborhood tolkat två klassiska Superstar 80´s. Dessa finns nu i butik, men dyker upp på webben när som. Ring eller maila oss för mer info eller om du vill lägga undan... Mer info om släppet på EU Kicks...




COLORS x SHELTA x PUMA onsdag 4 augusti @ Nef

Efter förra årets succé är det nu dags igen för oss att tillsammans med Colors styra upp årets Sneaker Day 2010! Vi har tillsammans med Colors och vår huvudsponsor Puma sett till att denna kväll/event ska bli något i hästväg, och har inte sparat på krutet whatsoever. Vi på Shelta kommer göra hela dagen och natten till en megafest så välkommen att joina oss!

COLORS x SHELTA x PUMA
ONSDAG 4 AUGUSTI @ NEFERTITI
SNEAKER DAY 2010
WHITE NIGHT
DÂM-FUNK (US), LEYP (NL), DJ SPINDOCTOR (UK), DJ MELLE MEL (NL), GODENZONEN




Dâm-Funk (Los Angeles, Stones Throw)
På scen med sitt liveband står Los Angeles och kanske världens enda sanna boogiefunkrepresentant Dâm-Funk, för sin enda spelning i Sverige i år. Hade kunnat skriva en roman om Dâm-Funk som DJ och musikaliskt fenomen, men kortar ner det till att det är få DJ´s idag som lyckas återskapa en svunnen klubb-era, ljudbild och känsla så som Dâm-Funk.

Leyp (Holland)
De partyglada och talangfulla tulpangossarna från holländska sneakerkollektivet Leyp besöker oss i år igen med sin världsunika sneakerutställning av flippade sneakerkreationer och sneakerkonst. De är totalt 12(!) pers och deras DJ Melle Mel med crew kommer hålla låda bakom skivspelarna, medan andra delar av Leyp-klanen kommer stå för live art både på sneakers och kanvas.

DJ Spindoctor (London, UK)
Det första namn som dyker upp när det kommer till bokningar och klubbar på London´s hiphop/soul/breaks-scen är vår polare Rod a.k.a. DJ Spindoctor. Tillsammans med skivbolaget BBE håller han hela London on lock och vet exakt hur man styr upp ett party London-style!

Puma iconic sneaker history och Puma Mongolian Barbeque
Puma kommer displaya sina ikoniska sneaker-styles som under årtionden varit stor del av sneakerkulturen och dess utveckling. Puma kommer även ställa ut sin out-of-this-world sneakervagn kallad The Mongolian Barbeque där man kort sagt väljer ut och plockar ihop sina sneakerbeståndsdelar, stoppar ner dem i en brownbag, skickar dem till Puma-laboratoriet och sen får sina unika Puma kicks hemskickade till sin adress någon vecka senare. It´s like magic...

Customized sneakers
Vi har bjudit in ett gäng designers och konstnärer som tillsammans med Leyp under kvällen kommer förvandla vita Puma-sneakers till fotburna konstverk.

White Night
Kvällens färg är vitt, och dresscode självklart sneakers.

Streetfashion Street Team
Under kvällen kommer svenska bloggen Streetfashion.se sända allt som sker live på storbild, intervjuer, customized sneakers, stalka dig för DJ requests mm...

Mer info kommer inom kort på vår blog, Facebook, Twitter samt på Colors hemsida...

Lite videos...


Dam-Funk - Mirrors


Leyp styr upp åt Adidas...


Just Blaze gästar DJ Spindoctor i London...

Välkomna till årets fest!

21 juli 2010

Son Of A...

Undra om de va denna dude Aretha tänkte på när hon sjöng sin radhus-souldänga Son Of A Preacher Man?
Rulla bandet...

(via Hallusu)

20 juli 2010

Air Force 1 "Hamptons".

Lagom till sommaren är Nike inte sena med att leverera passande skor. Den ikoniska modellen Air Force 1 har vi sett i många olika färgkombinationer och har en och annan skrockig historia på nacken.

Temat denna gången är olika områden som hyllas och först ut var Long Island's Jones Beach, denna nådde inte dörren på Shelta Sneakers utan istället fick vi det andra släppet; Hamptons' finest, en Air Force 1 som lägger sig snäppet över alla ribbor som lagts på länge.
Skon lyder som följande: Premium läder på uppern och innern, sidopaneler i perforerat läder, genomskinlig sula som skymtar Hamptons karta, label på tungan med ett H och "Good Ground" skrivet i vänster samt höger sula.
Så välarbetad så det ryker om den. Deluxe!

Quickstrike-släpp och endast ett få antal!
Här hittar du dina...











19 juli 2010

Godnatt.

Dansar mig till sömns med den här.
Tack för idag och Godnatt!


17 juli 2010

Colors 21/7

Colors-sommaren fortsätter, nästa onsdag i lite mörkare toner.

"Nu är det äntligen dags för något många längtat efter, nämligen Colors årliga Ping Pong Blockparty. Återigen är det “färgen” svart som gäller. Och då finns det alltså ingen som helst anledning att inte komma klädd så svart som om det vore dags för begravning. Även denna gång presenteras rundpingisen i samarbete med det kreativa kollektivet Stuffa som också deejayar under kvällen.

Den svarta Colors-scenen invaderas ikväll av Stockolms nya supergrupp: Hur Högt!
Gruppen består av Thomas Rusiak, Näääk, Nimo & Adiam. Rusiak som sedan länge är ett av de mest respekterade namnen på den svenska hiphopscenen, både som artist i eget namn och som producent. På senare år har Rusiak fokuserat allt mer på rockmusik, famförallt i samarbete med sångerskan Adiam Dymott, som var en av de mest omtalade debutanterna 2009 med sitt kritikerrosade självbetitlade album. Näääk var utan tvekan en av de hetaste nya rapparna förra året och albumet ”Näääk Vem?” nominerades bl.a till P3 Guld. Vapenbrodern Nimo har ännu inte släppt sin albumdebut men har genom mixtapes och gästspel gång på gång visat att han är en av de mest begåvade svenska rapparna just nu.

Hur högt’s gemensamma, ännu obetitlade, album släpps i höst på Slang Musik och de gjorde just sin första livespelning på Peace & Love festivalen. Första singeln ”Hur Högt?” gästas av Jensa från Hoffmaestro och DJ Viet-Naam."


15 juli 2010

13 juli 2010

Analog Skate & Beer.

Flukta in ett klipp från när Analog tillsammans med Grolsh bjöd upp till en skatesession på utvalda platser här i Fiskebyn.
Skateboard och öl går ju ihop som hamburgare och fries så succén var ett faktum.
Det hela rudades av med en ölprovning på Analog/Burton/Alien Workshop/Habitat/Gravis HQ.
Rulla bandet...

Analog Skate&Beer from Hampus Nordenson on Vimeo.

12 juli 2010

Adidas Originals for Women!

Sommaren är här och jag trodde inte saker och ting kunde bli bättre, men ack vad jag misstog mig! I några av dom senaste lådorna som packades upp kom något som många av det kvinnliga könet frågat efter: Kläder till damen!

Adidas Originals har inte bara ett riktigt bra utbud vad gäller deras sneakers eller deras skateboard linje utan toppar även mina förväntningar på kläd-fronten. Stilrent, välarbetat och med klass!








Nu i butik på Shelta Sneakers och på web!

08 juli 2010

Colors 14/7

Den gula Colorskvällen har vi fortfarande kvar i närminnet, men vi laddar redan upp för purple night nästa onsdag.

Colors skriver som följande:

"Kvällens färg är lila! Colors favoritfärg. För att den lila färgen skall bli representerad på rätt sätt har vi det stora nöjet att presentera, från Vancouver Kanada, DJ U-TERN! U-Tern eller Vaughn Oliver som han heter på riktigt är en fantastisk producent och deejay. Han är inte bara känd för sin blogg och radioshow på Brooklynradio.net: One Day Later radio (http://www.onedaylater.blogspot.com/) utan kanske främst för sina elektroniska mixtapes som t.ex "Body Music" och remixar åt allt från Stevie Wonder till Britney Spears. Men vad har detta med färgen lila att göra? Jo, U-Tern är nämligen ett extremt Prince-fan. Han har otroligt mycket outgivna demos och obskyra sidoprojekt från den lila prinsen. U-Tern har gjort åtskilliga hyllningar till Prince och framför allt med det grymma mixtapet The Purple Mixtape. Trogna Colors-gäster har dansat till flertalet U-Tern låtar under sommaren 07 och 08.

Dessutom, nu när fotbolls VM äntligen når sitt slut, får vi sommarens sista chans att åter igen bekanta oss med Syd Afrika när afro-futuristiska rapparen SPOEK MATHAMBO och hans fru GNUCCI BANANA står på scen. Spoek är en viktig del i den nya vågen av musikalisk kulturell energi från Afrika. Spoek är också DJ och hans Syd Afrikanska HIVIP-projekt har fått uppmärksamhet i både New York Times och Fader Magazine. Spoek ingår även i gruppen Playdoe och Sweat.X men har också samarbetat med artister som Sekta, Stuffa, Schlachtofbronx och Evil Nine.

Kvällen till ära har vi matbesök av en riktig Göteborgsfavorit: STRÖMMINGLUCKAN som fyller våra hungriga magar med lila fisk."


För att kunna styra upp rätt outfit till kvällen så har vi samlat ihop alla produkter med lila toner under en och samma länk. Get yours!

02 juli 2010

Colors 7/7

Vi peppar redan inför den kommande Colors-kvällen nästa onsdag. Temafärgen för denna afton kommer att vara gul, och som sig bör så har vi samlat ihop alla gula artiklar på Shelta under en och samma länk.

01 juli 2010

Nike Update.

Efter många dagars väntan kom äntligen den omtalade Infraröda Air Max 90n. Den kom dock inte ensam. Tillsammans med ca 20 lådor till från nike har vi här sommarens största update på just Nike grejer. Bilder på dem flesta är här men vill ni handla dem får ni glida in på www.shelta.se och kolla in för mer modeller och mer bilder!

DSC_0004 copy.jpg

DSC_0032 copy.jpg

DSC_0034 copy.jpg

DSC_0046 copy.jpg

DSC_0062 copy.jpg

DSC_0063 copy.jpg

DSC_0064 copy.jpg