31 maj 2010

Summer breeze på Shelta Sneakers...

Nu har vi sommarpyntat på Shelta Sneakers nere i city. På Shelta Sneakers har vi alla våra Nike Sportswear-produkter (Nike SB hittar du bara i butiken på Andra Lång). På Shelta Sneakers hittar du även alla våra sneakers till tjejer/mindre storlekar. Välkommen till Göteborgs bästa sneakerbutik på Södra Larmgatan 18!

Black Scale.

Bakom San Francisco´s Black Scale ligger tunga karaktärer som Michael Yabut a.k.a. Mega, en del av HUF-familjen, samt Alfred De Tagle (Bay Area DJ Dé/HUF) och Alex Aquino (International Turntable Federation/Rock Steady Crew). Denna kompetenta och välrenommerade trio bygger Black Scale på sina rika erfarenheter inom street- och underground hiphop-kulturen som de levt och verkat i under hela sitt liv.

För att kolla ut nya kollektionen skall ni klicka här!

ImageTransformer-4.jpg

ImageTransformer-3.jpg

ImageTransformer-2.jpg

ImageTransformer-1.jpg

ImageTransformer.jpg

30 maj 2010

SHELTA x ANDRA LÅNGDAGEN OFFICIELL EFTERFEST!

Lördag 5 juni
Kl 22.00-04.00
@ Kommersen, Masthuggstorget
20 år
100 kr (endast förköp)



SHELTA x ANDRA LÅNGDAGEN OFFICIELL EFTERFEST!
Den officiella efterfesten till årets Andra Långdag (som för övrigt redan nu har över 4000 anmälda deltagare...) äger rum bara ett stenkast från Andra Långgatan, närmare bestämt på Kommersen. Idéen har varit att ta en ej klubbetablerad och stor lokal i anknytning till Andra Långgatan, och göra om den till ett smutsigt och svettigt dansgolv för en natt, och när Kommersen kom på tal var detta ett självklart val.

DJ´S OCH SOUND
Vi och våra vänner på Blenda Sound har hyrt in ett gott sound, och när Andra Långdagen stänger klockan 22.00, tar vi vid ända fram till klockan 04.00. Popeye Soundsystem, Blenda Sound och Shelta-familjen + en special guest bakom skivspelarna. Visuals från Shelta´s Hempus. Den röda tråden är stenhårt party, så vänta er dubstep, breakbeats, riktig hiphop, UK funky, b-more, breaks, originals, bassline, grime, sleazy soul, hiptronica, soca mm.

BILJETTER
Då detta är en sluten fest är det endast förköp som gäller. Detta innebär att även om lokalen kan ta många människor, så är biljettantalet begränsat. Biljetter köper ni för 100 kr på Shelta på Andra Långgatan 21 eller på Shelta Sneakers på Södra Larmgatan 18 nere i city. Ålder 20 år. I samband med köp av er biljett erbjuder Shelta 10% rabatt på ordinarie pris i båda våra butiker. Ni kan redan nu gå in och ta en titt på vad vi har att bjuda på i vår helt nya webshop.

Länk till eventet på Facebook...

Välkomna!

27 maj 2010

Air Max 90 "Infrared" i Juli.

Nån gång under Juli kommer vi åter kunna erbjuda er denna dyrgrip!
Klassisk siluett som lånat sin röda färg till en mängd andra Nike släpp.

För mer info maila oss på info@shelta.se





26 maj 2010

VM.

Vad hände här?




Men för att tala om VM...

Adidas Originals South Africa Tracktop

Lagom till Fotbolls VM i Sydafrika släpper Adidas Originals denna multifärgade hood. Svart windbreakertyg upptill med South Africa printat på ryggen. 2010 broderat i kragen samt South African Football Association broderat på vänster ärm.

Untitled-1.jpg

25 maj 2010

The Hundreds.

Änltigen har det kommit lite gött från herrarna på den västra sidan av det underbara landet. Skön old school vibb på snab-backsen och vem kan glömma de klassiska hockeykorten man bytte och höll på med. Jag hade ett Wayne Gretzky med guld på baksidan, det var tydligen värt jättemycket, ingen aning hade väl jag när jag bytte det mot en påse godis med en snubbe i högstadiet. Hursomhelst, The Hundreds på web lite senare idag.

The Hundreds.

Untitled-1.jpg

Heja Finland!

Alltid avundats finnarnas tighta hip hop.

Tunga Jordansläpp på Andra Lång dagen!

Dessa godbitar kommer vi att kunna erbjuda er på Shelta Sneakers lördagen den 5:e juni klockan 11:00. Det är bara att sätta klockan och vandra ner till Södra Larmgatan 18 och ställa sig i kön!

För förhandsbokning maila storlek namn och nummer till info@shelta.se


Jordan 9 i vitt och puderblå.


Jordan 1 i Marineblå.


Jordan Spizike svart och stealthröd.


Jordan 2 i orginalfärgställning.



Bilderna är lånade från the world wide web.

Klubb Soft EXTRA på Hemmaplan!

"We gon' do this til' we pass out!"

Det var precis det som var nära att hända på förra Soft tack vare alla er underbara party människor som dansade med oss och gjorde så att Hemmaplan kokade. Denna fredag bjuder på er all på en överraskning då vi kör ett extra insatt Klubb Soft. Och det är på tiden att våran goda danska vän DJ Phil välsignar det nya Soft stället med sin grymma musik. Vi kan säkert hitta på en catchigt text om DJ Phil men vi skiter i det. Alla i Götet borde veta vid det här laget vilken grym DJ han är och hur fett han spelar. Om ni inte vet det, kom nu på fredag och döm själva.

Mycket välkomna!

// Soft crew

Klubb Soft EXTRA på Hemmaplan
Special guest DJ: DJ PHIL [DK] + DJ Confuze & Bobby
Datum: 28/5
Tid: 21-02
Entré: 80 kr (ink. garderob)
Ålder: 20 år Plats: Hemmaplan (Karl Johansgatan 92, Chapmans torg, GBG)



DJ Phil info:
http://www.djphil.dk
http://twitter.com/djphiljones

Info: http://www.djconfuze.com

Klubb Soft Facebook grupp http://www.facebook.com/group.php?v=info&gid=63055851602

Hemmaplans Facebook grupp http://www.facebook.com/reqs.php#!/group.php?v=info&gid=142183689771

Ni tar er till Hemmaplan via spårvagn 3 & 9 till Chapmanstorg, därifrån är det väldigt lätt att hitta. Hemmaplan ligger ungefär 10 minuter med spårvagn från Avenyn.

Karta : http://kartor.eniro.se/query?what=map&mop=yp&advert_code=70988944&search_word=Hemmaplan

Gör som vi på Shelta och dra dit på Fredag. Kommer bli bomben!

24 maj 2010

Red Bull Manny Mania i stada!

T A C K till samtliga från SkullFilms och Red Bull, alla som kom och supportade och såklart alla som var med och skejtade!


21 maj 2010

Nike SB.

Nike SB, Nike´s linje helt dedikerad till skateboarding, introducerades på marknaden 2002. Nike SB´s team idag består av en gedigen lista talanger både från nya och gamla skolan, bl.a. Eric Koston, Grant Taylor, Lance Mountain, Danny Supa, Lewis Marnell, Wieger Van Wageningen, Todd Jordan, Dan Murphy, Brian Anderson, Gino Iannucci, Reese Forbes, Stefan Janoski, Omar Salaza, och den amerikanska superhjälten Paul Rodriguez som för Nike SB har kommit att bli något av vad Michael Jordan är för Nike. Förutom att vara ett starkt och etablerat namn i skateboardvärlden, är Nike SB även hett villebråd bland sneakerheads med sina skateboardiserade justeringar av klassiska Nike kicks som Blazer, Dunk och Tennis Classic mm.

Vi säljer numera Nike SB endast i butik men om ni inte skulle bo i Göteborg så hör gärna av er på support@shelta.se så kan vi nog lösa något.

Här är lite smarriga produkter vi har inne i butiken just nu!

Nike SB Dunk Mid Pro (314383-011)
899:-


Svart Dunk Mid i läder och suede, straight outta SB-linjen. Rågummisula, tunga i mesh och kardborre knäppning. Vit swoosh och detaljer. Zoom Air sula för bra comfort. Extra skosnören i vitt. Considered design.

dunkmid.jpg


Nike SB Dunk High Premium "Miss Piggy" (313171-031)
999:-


Dunk High i färger med inspiration från karaktären Miss Piggy från Jim Henson's klassiska Mupparna. Blonda lockar och rosa kläder blir en upper i ljus rosa och mörkbrunt premium läder samt patenterad swoosh, laces och inner i gult. Vit midsole. Nike SB label på tungan.

dunk2.jpg


Nike SB Dunk Low Premium (313170-112)
899:-


En variation från Nike's klassiska dunk modell från 1985 där man i skateboard linjen ändrat till en tjockare tunga och slängt in en Zoom Air-sula. Upper i vitt premium läder som varvas med en begie ton. Rågummi sula. Label bak på hälen samt SB logga på tunga i svart. Svarta extra laces.

dunk3.jpg


Nike SB Zoom Paul Rodriguez 2.5 (386613-001)
1099:-


Paul Rodriguez senaste signatur sko är till skillnad från P-Rod II mindre vadderad i uppern och har vulkad sula. Svart upper i suede. Inner och tunga i mesh. Hälkappa och swoosh i svart läder. Label på tunga och liten detalj fram på toeboxen i rött.

prod.jpg


Nike SB Zoom Bruin (366665-461)
799:-


Nike's gamla klassiska modell från 70-talet i en uppdaterad version mer anpassad för skateboardåkare där man stoppat in zoom air sulan. Upper i suede och tunga i nylon som går i en navy ton. Vit sula och laces. Inner, swoosh och detaljer i rött. Kommer även med extra röda laces. Considered design.

bruin1.jpg


Nike SB Blazer (310801-361)
899:-


Blazer med en upper i mörkgrön suede. Perforerad swoosh som skymtar korallröd i bakgrunden. Korallfärgade laces och detaljer. Inner i mesh. Considered design.

bläzermelon.jpg


Nike SB Reversible Bomber Jacket (Obsidian)
1599:-


Vändbar jacka i polyester och nylon. Ena sidan i diamant quiltat mönster i navy fram- och baksida samt röda ärmar. Två sidofickor med dragkedja och liten logga på vänster sida. Den andra sidan är en navy bomber jacka. Två sidofickor med tryckknappar och liten svart label. Two in one så att säga!

jacka.jpg


Nike SB Lined Flannel (Team Red)
699:-


Röd/grå rutig mjuk flannel i bomull och polyester. Matta tryckknappar med SB logga. Två stycken bröstfickor, fodrad thermal linning i grått och tryckknapp i ärmslut.

rödflanell.jpg


Nike SB Lined Flannel (Aqua Marine)
699:-


Turkos/svart rutig mjuk flannel i bomull och polyester. Matta tryckknappar med SB logga. Två stycken bröstfickor, fodrad thermal linning i svart och tryckknapp i ärmslut.

skjortaröd.jpg


Nike SB Dunk Low Premium "Toxic Sea Robin" (313170-261)
949:-


Dunk Low designad av New Jerseys skate shop men med färginfluenser från den giftiga fisken Sea Robin fish. Upper i läder som går i brunt och en mörkröd nyans. Swoosh och inner i korallröd. Neongrön transparent sula som möts av en neongul färg. Labels på tunga och hälkappa. Mörkgröna laces.

dunk4.jpg


Nike SB Dunk High Premium "Dr Huxtable" (313171-101)
999:-


För dom som minns 80-talets Bill Cosby eller rättare sagt Cliff Huxtable och hans cooji tröja, kommer nu en Dunk High i denna anda. Upper i vitt läder med stora partier i cooji tröjans mönster i ull tyg, som även täcker hela innern. Outersula i svart och vitt. Tunga i vit mesh. Swoosh, label och detajer i svart. Considered design. Cosbyness, Cosbyfresh!

dunk1.jpg

Hiphop & Dancehall Mayhem @ Jazzhuset

Äntligen dags för ett helt galet och succébetonat Hiphop & Dancehall MAYHEM! Vi har som vanligt skramlat ihop västkustens bästa sound och Djs som är fördelade på TVÅ DANSGOLV.

Men dessutom firar vi att VANESSA LIFTIG släpper sin underbara singel Step To It. Under kvällen visar vi videon till samma låt. Strax efter midnatt kör Vanessa några låtar LIVE tillsammans med bl.a RICO WON och JEREMIAH fr ST.

DESSUTOM lirar DJ FOOLISCH fr KILLA CLOWNS, ROUGH LYNX, FUNKY C (Calle P) och ROBERT EARL från SHELTA. Allt mellan Hiphop, grime, dancehall och funky house kommer att pumpa på de båda golven. Allt detta till ynka 100 spänn. GUD va BILLIGA vi är! Kom i tid. Vi LOVAR att det blir fullt!

LIVE: (på scen ca 00.00)
Vanessa Lifitg
feat Rico Won
& Jeremiah (ST)
+ ev fler!

20 maj 2010

Lagom.

Lagom är något vi fortsatte sälja efter succen av det på Supermarket. Nu har deras nya kollektion kommit in och vi är stolta att presentera en av de starkare svenska kollektionerna i år. Lagom är drivet av modedesignern Nette Sandström och Daniel Adams-Ray (snubben som mördade landet 2004 med slagdängan Mister Cool). Iallafall så kände han mer vibb på fashion istället för rap och startade 2007 Lagom som numera säljs i "mode-städer" som Oslo, Wien, Beijing och Berlin. Du kan kika in mer bilder och info här eller klicka på länken nedan.

Lagom på shelta.se

ImageTransformer-9.jpg

ImageTransformer-8.jpg

ImageTransformer-7.jpg

ImageTransformer-6.jpg

Tyskland.

Ja tyskland har ju länge producerat sköna grejer och på tal om det är ju lite Adidas och Arnold Schwarzenegger aldrig fel.



Adidas Originals Nizza Hi Heel Zip (U43226)

ImageTransformer.jpg


Adidas Originals Trefoil Tee (Black)

ImageTransformer-3.jpg


Adidas Originals Nizza Hi Kids

ImageTransformer-2.jpg


Adidas Originals x Ransom Bluff

ImageTransformer-1.jpg


Adidas Skateboarding Campus Vulc Silas

ImageTransformer-5.jpg


Adidas Skateboarding Busenitz

ImageTransformer-4.jpg

19 maj 2010

Matblogg.

I tider som detta så bloggar ju varenda människa om deras matvanor och what so ever. Så vi tänkte inte ligga efter och stoltserar med en klassisk äpplepaj bakad av självaste Jessica som gick upp 8 och kände bak-vibben bara för att kunna bjuda på en ståtlig eftermiddagsfika. Lidebloggen köpte glass och eftermiddagen var räddad med den mustigaste fikan på veckor.

Här kommer receptet från Fika-kvinnan.

5 stora äpplen som man skalar och skär i skivor
2 dl vetemjöl
1 dl socker (ta två för extra sötma)
125 gram smör

Sedan skall man ju tillaga den också och då steker vi upp ugnen på 175 grader. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem tätt i en form.

Blanda mjöl och socker och häll det över äpplena. Skiva kylskåpskallt smör och lägg det över, så att det täcker mjöl- och sockerblandningen. Grädda i ugnen tills ytan fått en gyllenbrun färg, ca 45 minuter. Tillsätt gärna lite bakpulver och skitmycket kanel så är det good to go. Slice it up och servera med glass eller grädde.

Mat-Tina aint got shit on us!

DSC_0092.jpg

DSC_0090 copy.jpg02s10-mat-tina-422__551721 copy.jpg

En jädrans uppdatering!

Vi har packat upp, fotat, skrivit om och pusslat ihop lagerplats för ett x antal nya Nike Sportswear modeller som numera pryder hyllorna nere på Shelta Sneakers.

Vad sägs om ett par Air Max 1:or. Klassiska och enkla men med riktigt bra färgkombos...
Checka här.



2009's sommar hit, sandalen som designades av Nancy Wu från Art Center. Nu i lila, brun och svart. Ett måste under de hetare dagarna!



Eller vad sägs om ett par helsyntetiska Skinny Dunks, alltså den smalare och lite nättare varianten av Dunken, i milda kulörer och har en inner som bubblar champange... Supreme, så fint ska det va!
Sugen?


Sen kom det två stycken härliga Tennis Classics i fint läder och med perforerad swoosh.
Här är ytterligare en kandidat, dessutom i original färgsättning!


Dom finns i vitt, svart, brunt, mid, olika collabos, vitt med röd swoosh, low... Med mera med mera med mera. Vi snackar såklart om Air Force 1.
Nedan är en av dom senaste i familjen, klatschig blå färg i vävd textil och läder.


Mångas favoriter, i väldigt olika sammanhang, vilket gör Nike's Cortez till en stor ikon. Här i både läder och nylon. Det bästa av två världar kanske.



Blazer + Vintage = sant. Mer än så behöver vi inte säga. Finns här och där.


Detta var bara ett litet axplock från de senaste leveranserna. Massa massa mer produkter hittar ni här eller på Shelta Sneakers.

18 maj 2010

Andra Långdagen lördag 5 juni!



Årets Andra Långdag går av stapeln lördagen den 5 juni! Det här kan seriöst vara Sveriges bästa block-party så missa inte, ni som deltog förra året vet vad vi snackar om... Vi på Shelta kommer i år stå för Andra Långdagens officiella efterfest, och var när och hur kommer ni få info om inom en snar framtid. Sjörövarnas sneakers på årets Andra Långdagen-flyer/poster kommer från Shelta så klart, och vill ni ha likadan själv så hittar ni dem här... Från vänster till höger rockar de rosa Nike Vandals, navy L.A. Trainers, New Balance från "Flimby Pack", svarta låga AF-ettor (Futura Quickstrikes), Adidas Skateboarding Campus Vulc kicks, och ett par true blue Jordan-treor...

För att ladda ner årets Andra Långdagen-poster i utskriftsvänligt format klickar ni på bilden nedan, och väljer sen att spara. Behöver ni bara en webflyer kan ni använda den ovan...