31 mars 2010

Öppettider i butikerna i påsk...

Öppettider på Shelta Andra Långgatan i påsk är som följande:

Tor 12-18.30
Fre 12-16
Lör 12-16
Sön stängt
Mån 12-16

Öppettider på Shelta Sneakers Södra Larmgatan i påsk är som följande:
Tor 11-18.30
Fre 11-16
Lör 11-16
Sön 11-15
Mån 11-16

Välkommen och glad påsk!

Gbg´s Finest: Julia Sjönneby.

Straight outta Dalarna, en av mina favoriter, Dansforum's egen Julia Sjönneby. Dans-bruttan som är en jävel på Hiphop Newstyle, riktigt duktig danslärare och koreograf. Nog tjatat, här har ni ett riktigt gott klipp att götta er i!


30 mars 2010

L-R-G Skateboarding - Give Me My Money Chico (trailer)

This Is Sneaktip

Yepp! Nyheter från Brooklyns Sneaktip i huset! Vi stoltserar med nya varianter av 99 Problem t-shirten, Don't step on my kicks tee denna gång med en Gucci twist samt min personliga favorit Spinal Tap Girl där man lånat typsnittet från skrock bandet Spinal Tap. Sneaktip hittar ni här.






29 mars 2010

Shelta Skateboarding releasefest på påskafton 3 april!



Shelta och WeSC hälsar er välkomna till:

SHELTA SKATEBOARDING RELEASEFEST

Best trick & highest wallride contest. Miniramp session. Visning av WeSC x The Berrics Spring 2010 kollektion. Öl. Vin. Bar. Live art från koden. Skatefilm. Shelta DJ´s Robert Earl, Dainja, Bling och Digga fyller golvet. Priser från WeSC, Independent Trucks, L-R-G och Sneaktip.

När: Lördag 3 april (påskafton) till sent.

Var: Supercoast, Ringön, Järnmalmsgatan 12, "Gröna Huset", Hising Island änna. Karta: http://www.hitta.se/LargeMap.aspx?var=j%E4rnmalmsgatan+12

Gratis inträde. 20 år.

O.S.A.Facebook-eventet eller maila till info@shelta.se. Obs! Vi kan inte släppa in folk som inte osat eller står på lista!

VAD ÄR SHELTA SKATEBOARDING?

Som ännu en utveckling i Shelta´s koncept har vi nu tagit det efterlängtade steget och presenterar härmed stolt en ny del av Shelta - Shelta Skateboarding. Vi har inga ambitioner att bli din average skateshop, utan kommer i stället gör vår egen grej och erbjuda väl utvalda märken som osar lika mycket Shelta street- och sneakerkultur som skateboarding. Nike SB, Semester Skateboards, In4mation, HUF, The Quiet Life, L-R-G Skateboarding, Familia, WeSC, Adidas Skateboarding, Vans, Diamond Supply Co, Supra Footwear, AtAt, Altamont och Independent är några av de märken du kommer hitta hos oss. Med en store manager som Henrik "Bling" Svan (Diamond Supply Co, Ace Truck MFG, Madison Skateboards, Swedun, Nike SB flow mm.), en man lika dedikerad till sneakers som till skateboarding, samt de senare årens utveckling där renodlad streetwear och skateboarding inte längre är två olika saker, känns denna tillväxt självklar för oss på Shelta.

Förutom i vår webshop (http://www.shelta.se), har vi valt att begränsa Shelta´s skateboardutbud (både hard- och software) till vår nyrenoverade butik på Andra Långgatan 21. Tillsammans med vårt klassiska Shelta-utbud från märken som bl.a. Penfield, New Balance, Mishka, ALIFE, Undefeated, Gourmet, Norse Projects, Crooks & Castles och Sneaktip kommer du nu kunna köpa kompletta skates eller bara nya kullager hos oss på Andra Långgatan. På Shelta Sneakers nere i city på Södra Larmgatan 18 kommer vi nu ännu mer lägga fokus på just sneakers och här hittar du i framtiden bl.a. hela vårt Nike Sportswear och Jordan-utbud.

Välkommen!

Scarface

Hur många rappare har använt Scarface samples på sina låtar? 1000? 10000? 100000? Inte fan vet jag. Ingen har kommit i närheten av detta i alla fall...

28 mars 2010

Reebok

Nytt från Reebok till både herr och kvinnans fot!

Förra sommarens favorit Top Down är tillbaka i tre nya färger!
Två stycken nya Freestyle Hi som får oss att tänka på Samantha Fox och USA-strumpor!
En smarrig Ventilator som håller sommarfoten sval och sist men inte minst en riktigt trevlig GL 6000 Light!

Dessa anrika engelska kvalitetsskor finner ni här!













26 mars 2010

Sixpack

Nu har de trillat in de trevliga tröjorna från sixpack!
Sixpack är ett franskt märke som etablerades 1998 av paret Lionel Vivier och Fanny Baglietto. Märket har sina rötter i den franska graffiti scenen och är känt för att ständigt använda sig av olika designers och artister för sina maffiga t-shirttryck! Bland de namnkunniga återfinner man Parra, Ryan Waller, Kid Acne och A-Track.

Vi är peppade på att kunna presentera Sixpack spring 2010 för er! Tröjorna hittar ni här.







25 mars 2010

Shelta Skateboarding.

Releasefest för Shelta Skateboarding tillsammans med WESC och Independent Truck Company lördagen den 3 April på Supercoast, Ringön.

Mer info kommer, håll tillgodo!




22 mars 2010

Penfield Trailwear Label.

Något som jag verkligen fastnat för och som jag tycker att man absolut kan lägga en extra peng på är Penfield's produkter som inte bara står för kvalitét och hållbarhet i lite mer fashionformer, utan att dom också arbetar för WSPA, World Society of the Protection of Animals, och engagerar sig mycket i att skydda björnarna. På bilden nedan är den lilla labeln som skapades redan 1970, som man kan hitta på många av deras jackor och som symboliserar deras funktion, kvalitét och värderingar. Här kan ni även se mer från Penfield. Så utan massa moral-snack, då jag tycker varje enskild person bestämmer själva vad som konsumeras hem till garderoben, kan Ni som läser detta bara slänga en funderare till nästa gång ni ska inhandla ett ytterplagg...

19 mars 2010

Dickies

Inom kort har vi nya dickies brallor att erbjuda er. Här kommer lite goa prylar som är relaterade till märket!







18 mars 2010

Jobba extra på Shelta?

Vi söker omgående en person som extrapersonal (främst helger) till våra två butiker. Du ska ha butiksvana och ett starkt intresse för det Shelta står för. Vi söker dig som är uppstyrd och självgående, samt är effektiv, pålitlig och initiativtagande. Du ska vara mellan 22-28 år, och vi ser gärna en tjej på positionen då vi redan är killar så det räcker på Shelta, detta är dock inget som är ristat i sten.

Maila ditt CV till info@shelta.se senast måndag 22 april.

TJÄNSTEN ÄR NU TILLSATT

Rökigt.

Nytt från Devin Killen. "Welcome To Suite #420 EP " ska tydligen släppas 20:e april...

17 mars 2010

Måste tipsa om lite riktig skit alltså...

Då och då gnistrar det till och synergin mellan beats och emcees blir fulländad! Long Island´s The U.N. släppte sitt sitt debutalbum "UN or U out" 2004, ett som enligt mig hamnar både i ljud och känsla någonstans mellan Mobb Deep´s "Infamous", Raekwon´s "Only built 4 cuban linx" och förra årets Oddisee-proddade Diamond District-album. På det stora hela var det tyvärr många som sov på detta kompletta album, men här kan ni som missa det ladda det minsann... Nu den 20:e april kommer en av gruppens mer produktiva emcees, Roc Marciano, släppa sitt album "Marcberg" (mer info om albumet här) på Fat Beats, och det som har läckt är exakt så som jag vill ha det... "Snow" (nedan) är den senaste låten som läckt från albumet, och här kan ni ladda ner den så ni slipper Youtube-kvalitet för den suger...

För mer Roc Marciano kolla in mini-albumet/mixtapet "Strength And Honor" (ladda ner) från 2004 eller The U.N.-mixtapet "World Domination" (ladda ner) från 2003...



Tidigare läckor från albumet står Hiphopsite för...


Roc Marciano - Whateva Whateva


Roc Marciano - Thugs prayer


Roc Marciano - Marcberg

När jag ändå är igång så kan jag lika bra länka det tyngsta spåret från "UN or U out"-albumet, Large Professor-proddade "What They Want"





Godnatt!

Blvck Scvle

Snart kommer Blvck Scvle (Black Scale) spring 2010 att finnas tillgängligt till alla er vårfirare! Märket var mycket uppskattat sist och vårens prylar ser ännu bättre ut! Min garderob kommer definitivt få en påfyllning!










In4mation

Vi på shelta är mycket glada att vi inom kort kommer kunna presentera Hawaii's stolthet In4mation för er!

Nedan följer lite bilder från deras lookbook inför spring 2010!













Considered Design

På senare tid har allt fler Nike lådor dykt upp med texten considered design på sidan och vad betyder då detta?

Nike som alltid har varit en trendsättare går givetvis i främre ledet var det gäller återvinning och miljömedvetenhet!
I praktiken innebär det att man designar skor och andra produkter på så vis att man behöver mindre mängd material och brukar material som är lättare att återanvända.
Man använder sig av vattenbaserat lim, slitstarka och nedbrytbara material som kork och organiskt odlad bomull. Nike's vårlinje 2009 bestod till 15% av considered design märkta produkter. Målet är att alla företagets storvolyms produkter skall kunna bära denna stämpel runt år 2020!





16 mars 2010

Sneaktip på väg in över Atlanten...


Nyheter från sneakerfreaksen är skickat och ligger och gottar sig någon stans mellan US och Andra Lång nu... Sneaktip spring/summer 2010 snart i butiken. Här har ni en liten preview...

Dom gick som smör...

... och nu har vi fått tag i några till! Så antingen lägger du en snabb order eller så kommer du förbi Shelta Sneakers och unnar dej ett par! Har du missat helt vad detta är för go sko, kan du läsa mer här.




15 mars 2010

This Just In!

Nu ramlar de in nyheter oftare än på Göteborgs Posten. Senast in är ett gäng tees från Diamond Supply Co.
Klicka här för att se alla nyheter.





14 mars 2010

11 mars 2010

10 mars 2010

Re-Up

Restock på Nike All Court Premium Quickstrike.
Kom å köp!

09 mars 2010

Adidas Originals x Star Wars part III.

Äntligen! Idag kom den snälla budbilen med en riktigt go leverans som innehöll fyra skomodeller, en tisha och en ziphoop från Adidas Star Wars kollektion. Vi vet att många suktat efter dessa grejer så här kommer lite bilder att låta ögonen njuta i så länge tills ni fått lägga beslag på't!



Adidas Originals x Star Wars Forum Mid "AT AT".





Adidas Originals x Star Wars Superstar Vintage "Superdeathstar".





Adidas Originals x Samba "X-Wing".





Adidas Originals x Stan Smith 80s "Millenium Falcon".





Adidas Originals x Star Wars Zip-Hood.




Adidas Originals x Star Wars Tee.



Nu på web och i butik! You go spaceboyz!